ALIMENTE CE AMELIOREAZA DIGESTIA

1. Sfecla

Perfectă pentru problemele cu digestia, sfecla roșie este bogată în fibre, potasiu și magneziu, care ajută la eliminarea deșeurilor. Nutrienții prezenți în sfeclă favorizează menținerea unei stări bune de sănătate a sistemului digestiv.
2. Frunzele de sfeclă
Conținutul ridicat de beta-caroten, fier și calciu din frunzele de sfeclă asigură proprietățile curative și nutritive ale acestui aliment, care contribuie la menținerea sănătății tubului digestiv. Cantitatea de frunze de sfeclă din consum nu trebuie exagerată, căci există riscul creșterii acidității din stomac.
măr verde măr galben măr roșu3. Merele
„Un măr pe zi ține doctorul departe”, spune un proverb înțelept, deși alarmant pentru nobila meserie. Merele conțin o cantitate sporită de vitamina A, vitamina C, acid folic, pectină, minerale, potasiu și fosfor. Beneficiile pentru metabolism și întreg sistemul digestiv sunt numeroase, cele mai semnificative fiind favorizarea și menținerea stării de sațietate, prevenirea constipației și asigurarea unui nivel optim de bacterii sănătoase în intestin.
fructe pomușoare banane mure căpșuni4. Bananele
O banană pe zi se echivalează cu o oră de exerciții la sală în tempou moderat. Consumând acest fruct zilnic, este posibil să slăbești un kilogram pe săptămână fără eforturi suplimentare, cu condiția că nu mănânci părjituri în exces. Fiind o sursă de energie, bananele sunt bogate în fibre și ajută sistemul digestiv să funcționeze mai bine.
batat tăiat cuțit5. Batatul
Batatul, numit și cartof dulce, este perfect pentru digstie, în special dacă este consumat cu coajă. Conține fibre solubile, glucide complexe și magneziu, fiind un remediu eficient în tratarea și prevenirea maladiilor ce afectează intestinul.
6. Avocado
Avocado este unul dintre fructele cu cel mai mare conținut de fibre. Conține grăsimi monosaturate sănătoase și este prelucrat de organism cu ușurință. Acest fruct transformă beta-carotenul în vitamina A.
cereale de ovăz spic7. Ovăzul
Ovăzul este bogat în fibre solubile, seleniu, tiamină, fosfor, cupru, vitamina E și zinc. Este perfect pentru micul dejun și pentru a ameliora consecințele nedorite ale unei mese copioase.
8. Uleiul din ficat de cod
Vitamina a și vitamina D sunt elementele principale din coponența acestui aliment. Este recomandat în special copiilor, pentru că crește imuniatea, asigură dezvoltarea normală a ochilor, dinților și oaselor și îmbunătățește funcția cognitivă. Consumul lui asigură prevenirea problemelor și maladiilor tubului digestiv.
afine proaspete9. Afinele
Prin conținutul ridicat de antioxidanți, afinele refac în primul rand sănătatea celulelor. Afinele acționează asemeni unui stimulant pentru creier, scad tensiunea și nivelul ridicat al colesterolului, previn bolile de inimă, dar și numeroase forme de cancer. Asigură un bun tranzit intenstinal prin conținutul ridicat de fibre, fiind absolut necesare în cazul în care ești la dieta.
10. Pepenele galben
Proprietățile curative ale acestui fruct îl fac indispensabil pentru o dietă sănătoasă! Conținutul sporit de vitamina A, vitamina C, enzime ce favorizează digestia și mioinozitol asigură o funcționare optimă a sistemului digestiv și accelerează metabolismul. De asemenea, pepenele galben previne maladiile intestinale și tratează insomnia.
suc smoothie cocktail cu kiwi11. Kiwi
People with digestive dysfunction should consume kiwi fruit, as it is loaded with linolenic acid, actinidin, vitamin C, vitamin E, magnesium, potassium and other fatty acids. Presence of all these elements eases the functioning of digestion, as kiwi includes pepsin. Pepsin is substantially needed for the proper functioning of the digestive system.
Acest fruct delicios este recomandat persoanelor cu probleme a sistemului digestiv, fiind bogat în acid linoleic, actinidină (o enzimă care dizolvă proteinele), vitamina C, vitamina E, magneziu, potasiu, acizi grași și pepsină.
papaya tăiată fără semințe12. Papaya
Papaina din componența acestui fruct tropical este esențială în descompunerea proteinelor în stomac și asorbția eficientă a nutrienților. Papaya previne manifestarea alergiilor alimentare și contribuie la descompunerea instantanee a grăsimii.
13. Perele
Aceste fructe au un conţinut glicemic scăzut şi aduc în schimb un aport semnificativ de fibre în organism, care asigură senzaţia de saţietate, de aceea sunt recomandate în diete. De asemenea, perele cresc imunitatea organismului, scad nivelul colesterolului, ajută în tratarea constipaţiei şi reduc stresul.
roșii proaspete14. Roșiile
Roșiile sunt sărace în calorii (doar 23 la 100 de grame), reduc senzația de foame, sunt bogate în vitamine și minerale, conțin licopen (un antioxidant foarte puternic care luptă împotriva cancerului), și scad nivelul colesterolului.
15. Morcovii
Morcovii sunt adesea utilizați în alimentație pentru că asigură sănătatea organului vederii datorită prezenței vitaminei A. De asemenea, morcovii sunt bogați în antioxidanți și conțin multe fibre, fiind perfecți pentru o dietă sănătoasă.
16. Apa caldă
Secretul unui abdomen plat este consumul regulat de apă potabilă caldă, care trebuie băută într-o cantitate mare dimineața și în cantități mai mici la intervale regulate de-a lungul zilei.
cremă de iaurt cu zmeură17. Iaurtul
Iaurtul natural, fără conservanți, îndulcitori și aromatizatori este bogat în vitamina A, B6, B12, C și D, în calciu, magneziu și fier. Este un remediu natural pentru ușuarea digestiei și tratarea balonării.
18. Castraveții
Fibrele solubile dietetice ce se conțin în castraveți sunt perfecte pentru a slăbi sănătos. Sucul fresh de castraveți previne numeroase boli ale sistemului digestiv.
rădăcină de ghimbir19. Ghimbirul
This spice is a perfect home remedy to treat various stomach problems like vomiting, gas, loss of appetite and diarrhea. Priya says, “Though it is loaded with benefits, too much consumption can causeheartburn.”
Cunoscut pentru proprietatea de a accelera metabolismul și a stimula arderea grăsimilor, ghimbirul este recomandat în curele de slăbire. De asemenea, el reglează apetitul, reduce pofta de mâncare sporită și o intensifică în cadrul persoanelor care suferă de lipsă de dorință de a mânca.
20. Apa de lămâie
Indigestia poate fi tratată cu apa de lămâie. Consumul acesteia în fiecare dimineață asigură eliminarea toxinelor din organism, precum și accelerarea proceselor metabolice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu