Boli cauzate de consumul frecvent de carne:
- aparitia mai multor forme de cancer, printre care:
- - aparitiei cancerului de colon
- - aparitiei cancerului de rect hepatic
- - aparitiei cancerului ovarian precum si a multor alte forme de cancer.
Pe lista afectiunilor produse de consumul de carne mai putem adauga:
- insuficienta cardiaca
- litiaza renala cu oxalati
- arterita obliteranta
- colita de putrefactie
- alergia (produsa mai ales de nitritii din carne)
- celulita (produsa de hormonii prezenti in carne),
- constipatia
- acnea
- diverse tulburari hormonale.
Un studiu recent arata ca cei care consuma frecvent carne au mult mai des probleme de eliminare (constipatie in special), o imunitate redusa, sensibilitate hepatica marita si o tendinta mult mai mare de a acumula tesut adipos si de a creste in greutate.
A consuma frecvent carne, inseamna, (in opinia cercetatorilor britanici) o persoana care consuma la micul dejun cate un sandwich cu preparate din carne de 3-4 ori pe saptamana si o bucata de friptura la pranz. O clasificare surprinzatoare pentru majoritatea care considera ca o masa fara carne este saracacioasa. Dar, daca hranim cu carne in exces un organism inapt sa proceseze mari cantitati de proteina animala ajungem la bolile de mai sus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu